עורך דין לענייני משפחה בעפולה

שלום וברכה,
אני רפאל כהן, עורך דין לענייני משפחה בעפולה, ובעל הסמכות נלוות של יועץ זוגי בכיר ויועץ מיני.

מבין תפקידי הרבים בתור עורך דין לענייני משפחה בגליל והעמקים, אני עוסק בין היתר בהוצאת צווי הגנה, והייתי רוצה להביא בפניכם הסבר על המונחים צו הגנה הדדי ועל מתן צו הגנה במעמד צד אחד, אשר שניהם מקרים בהם אני נתקל במהלך שגרת עבודתי.

עורך דין לענייני משפחה בעפולה

במה מתעסק עורך דין לענייני משפחה בגליל והעמקים

עורך דין לענייני משפחה עוסק במגוון התחומים הקשורים להקמה, ניהול ופירוק משפחה. תחומים אלו הם רבים ומגוונים ועוסקים בין היתר בהסכמים בין בני זוג, ניהול מעמד ידועים בציבור, טיפול בצוואות וירושות, ענייני משמורת ואפוטרופסות, ייפוי כוח מתמשך וכמובן ניהול והובלה של הליכי גירושין.

דיני משפחה הם תחום עיסוק משפטי הכולל אוסף רחב ומורכב של חוקים ופסיקה העוסקים ומסדירים סוגיות בעלות השפעה על המשפחה ויחסים משפחתיים. הפרקטיקה המשפטית העיקרית בדיני המשפחה מתמקדת בייצוג לקוחות בפתיחת תיק גירושין ובסוגיות משפטיות הקשורות לתחום הגירושין כגון חלוקת רכוש הנישואין, משמורת ילדים, ודמי מזונות, ירושות וצוואות, הסכמי ממון, הורות ועוד.

במדינת ישראל, יש לדין הדתי מעמד מיוחד בענייני משפחה, ובכל הקשור לנישואין וגירושין, יש לדין הדתי מעמד עליון.

כלומר, ניתן במדינת ישראל להינשא רק בבית דין דתי, כל אדם על פי ההשתייכות הדתית שלו (יהודים בבתי דין רבניים, נוצרים על פי דין הכנסייה ומוסלמים על פי דין השריעה) ובני זוג מדתות שונות אינם יכולים להינשא בישראל.

יתרה על כן, בני זוג המעוניינים להינשא בנישואים אזרחיים, ובוחרים להינשא מחוץ לישראל ולאחר מכן לקבל אישור רשמי מהרשויות בארץ, בנוגע לגירושין, גם אם בני זוג נישאו באופן אזרחי, הם יוכלו להתגרש בארץ רק על פי הדין הדתי.

מאחר ובישראל לא ניתן להתחתן בנישואים אזרחיים, על מנת לתת מענה לזוגות החיים יחד שאינם יכולים להינשא על פי הדין הדתי בישראל או אינם מעוניינים בכך, התפתח בישראל מוסד הנקרא ידועים בציבור המאפשר לזוג להנות מרוב ההיבטים המשפטיים של הנישואין.

עורך דין לענייני משפחה בגליל והעמקים

עניינים שבשגרה עבור עורך דין לענייני משפחה בעפולה

תחת תחומי התמחותי, אני עוסק בתחומים רבים, הכוללים דיני משפחה, מעמד אישי, ייעוץ, ייצוג וניהול תיקים בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים ובערכאות השונות כולל בערכאות הערעור.

כמו כן, כחלק מדיני המשפחה, אני מתעסק בתחומים שונים, כגון אפוטרופוסות, כולל הכנת ועריכת ייפוי כוח מתמשך, צוואות וירושות כולל עריכת צוואות ליחידים, צוואות הדדיות, מימוש צוואות וירושות, הוצאת צווי ירושה וצווי קיום צוואה.

גירושין ומרוץ סמכויות

גירושין מתחילים בהחלטה של זוג להפריד כוחות ו'לפרק את החבילה'. כבר בשלב זה חשוב להיוועץ בעורך דין מומחה בשביל להבין את האפשרויות עומדות בפני הזוג, את ההשלכות של כל החלטה, לקבל מידע על ההליך וליווי משפטי מקצועי מקיף בכל השלבים.

מלבד טקס הגירושין עצמו, בתחומים אחרים בדיני משפחה, הן סביב הליך הגירושין והן בתחומי משפחה נוספים, לבית הדין הרבני קיימת סמכות מקבילה לזו של בית המשפט לענייני משפחה.

חשוב לדעת שהמוסד הראשון אליו מובאת בקשה לדיון הוא יהיה זה שידון בו. כך למעשה, נוצר מצב של 'מרוץ סמכויות' כאשר לכל אחד מבני הזוג יש אינטרס למהר ולהגיש תביעה למוסד שלדעתו ייטיב עמו.

צו הגנה הדדי

מהו בעצם צו הגנה הדדי

צו הגנה הוא אחד הכלים המשפטיים החשובים ביותר בהתמודדות עם אלימות במשפחה. קבלת צו הגנה כרוכה בפנייה אל בית המשפט, כאשר על הצד המבקש להראות כי הוא מצוי בסכנה פיזית ממשית.

בתי המשפט לענייני משפחה, בתי משפט השלום ובתי הדין הרבניים, מוסמכים לתת צו הגנה לאדם, כנגד בן משפחה אלים. מטרתו של צו ההגנה היא להרחיק את בן המשפחה האלים ולהגן על מבקש הצו. חשוב מאוד להבין כי הצו הוא סעד יעיל לסכנה מיידית, אך הוא לבדו, אינו פותר את בעיית האלימות.

צו הגנה ניתן על פי חוק למניעת אלימות במשפחה. בסעיף 7 לחוק, נקבע כי משטרת ישראל רשאית לעצור אדם המפר צו הגנה, אם הוגשה על כך תלונה. צו אשר ניתן מכוח החוק למניעת אלימות במשפחה תקף רק כלפי בן משפחתו של המתלונן/ת.

צו הגנה רשאי לבקש כל בן משפחה החושש מאלימות או שקיימת אלימות במשפחתו או אדם מטעמו, היועץ המשפטי לממשלה או נציגו, תובע משטרתי או עובד סוציאלי. אם בית המשפט התבקש להוציא את הצו כדי להגן על קטין, בית המשפט יודיע לעובד סוציאלי על מתן הצו.

ישנו צו נוסף, הניתן מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001, אשר נקרא צו למניעת הטרדה מאיימת. צו כזה יכול להינתן גם כלפי מי שאינו בן משפחה של המתלונן/ת והוא יכול להינתן לתקופה קצרה (7 ימים) ללא נוכחות הצד מטריד ולהיות מוארך על ידי בית המשפט עד לחצי שנה.

צו הגנה במעמד צד אחד

האם ומתי ניתן להוציא צו הגנה בנוכחות צד אחד

בית המשפט רשאי לתת צו כשרק אחד מהצדדים נמצא לפניו. אם עשה כן, עליו לקבוע דיון בו ייקחו חלק שני הצדדים, תוך 7 הימים הבאים. האחריות להודיע לבן המשפחה שאינו נוכח על הדיון היא של בית המשפט ולא של בן המשפחה המתלונן.

יאמר גם כי צו הגנה, מכוח החוק למניעת אלימות במשפחה, אינו מוסיף ואינו גורע מהזכות לבקש הוצאת צו למניעת הטרדה מאיימת.

ניתן להוציא צווי הגנה מתוקך שני החוקים, חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001 כמו גם החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991, ללא נוכחות הצד המטריד/מאיים. צו כזה יהיה תקף למשך שבעה ימים במהלכם יתקיים דיון במעמד שני הצדדים על מנת לבחון הארכת תוקף הצו.

במסגרת צו הגנה, יורה בית המשפט למי שנגדו ניתן הצו, שלא להתקרב במרחק מסוים מביתו של מבקש הצו וחל עליו איסור להטריד את מבקש הצו, בכל דרך. אדם שניתן נגדו צו הגנה, אינו רשאי להחזיק או לשאת בנשק.

בשל העובדה כי ישנם ניסיונות לעשות שימוש ציני בכלי חשוב זה ובשל העובדה כי צו הגנה, מטיל מגבלות משמעותיות על מי שניתן נגדו הצו, בתי המשפט מקפידים על מתן צו הגנה, היכן ששוכנעו כי מבקש הצו עבר אירוע אלימות בסמוך, להגשת הבקשה או כי הוא נמצא בסכנה ממשית לאלימות.

עו"ד רפאל כהן

עו"ד כהן בעל שני תארים אקדמיים ומגוון לימודי תעודה בגישור זוגי ומשפחתי ונותן ייעוץ משפטי ראשוני בהתנדבות במסגרת שירות ייעוץ לאזרח בעפולה והאזור. עו"ד כהן מתמחה בתחום דיני משפחה והמעמד האישי על כל רבדיו תוך שימת דגש על מתן מענה וליווי אישי לכל לקוח לפי צרכיו ומטרותיו הייחודיים.

5/5
לתיאום פגישת ייעוץ חייגו: 054-7911163

מאמרים

פתח
1
איך אפשר לעזור?
שלום וברכה
Call Now Button